Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ( 6 )

      Γεια σας παιδιά, μαμάδες...μπαμπάδες!
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων στις 18 Μαϊου, ακούστε ένα τραγούδι, σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή.

    Ο κόσμος των Μουσείων είναι θαυμαστός. Επισκεπτόμαστε τα Μουσεία για να μάθουμε, να γνωρίσουμε πολιτισμούς, επιτεύγματα ανθρώπινου πολιτισμού, σπουδαία έργα Τέχνης, αλλά και για να διασκεδάσουμε, να παίξουμε εκεί παιχνίδια ανακάλυψης της ιστορίας. Όλα τα Μουσεία βέβαια δεν είναι ίδια. Ανάλογα με τα εκθέματα που φιλοξενούν, έχουν και τη δική τους ονομασία. Έτσι μπορεί να ονομάζονται 
αρχαιολογικά - ιστορικά, πολεμικά, λαογραφικά, ναυτικά, πολεμικής αεροπορίας, φυσικής ιστορίας, αφής, Μακεδονικού αγώνα......

Θυμηθείτε την τελευταία μας επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τι είχαμε δει; Τι καινούριο μάθαμε; Τι φτιάξαμε; 
Τώρα ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε στο μεγαλύτερο Μουσείο της χώρας μας, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πατώντας πάνω στον υπερσύνδεσμο, μπορείτε να περιηγηθείτε στις αίθουσες του και να θαυμάσετε εξαιρετικά εκθέματα.


Ώρα για παιχνίδι
1. Οι μικροί γλύπτες
Έφτασε η ώρα που θα αναλάβετε το ρόλο του γλύπτη. Πάρτε ρολά από χαρτί υγείας και πλαστελίνη και φτιάξτε τους δικούς σας κίονες, τις δικές σας κολώνες. Δείτε σχετική εικόνα από το pinterest.


2. Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο
Πατήστε εδώ

και θα εμφανιστούν  ψηφιακές εφαρμογές που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας, για επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς τους. Ιδιαίτερα απολαυστική για σας, είναι η πρώτη εφαρμογή (Χρωμάτισε την πεπλοφόρο).Καλή επιτυχία!

 3. ΜΟΥΣΕΙΟ - λέξεις, με γράμματα που μπερδεύτηκαν


4. ΜΟΥΣΕΙΟ - μαθηματικά. Πόσα είναι τα 
αγάλματα;
 
 
Ελπίζουμε να τα απολαύσετε και να διασκεδάσετε! 
Σας αγαπάμε πολύ...μην το ξεχνάτε!

6η  ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η μικρή γλύπτρια, Δέσποινα,  φιλοτέχνησε με πολύ μεράκι τους κίονες που ζητήσαμε. Το αποτέλεσμα....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Δείτε και μόνοι σας τη λεπτομέρεια....τα χρώματα...Μπράβο Δέσποινα, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Για φαντάσου το σχολείο μας να ήταν κατασκευασμένο με τέτοιους κίονες!!

Η μικρή γλύπτρια Άλκηστις, εργάστηκε με παρόμοιο ζήλο και χαρά για την κατασκευή των κιόνων.
Τελικά στο 7ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς , έχουν  συγκεντρωθεί πολλοί μικροί καλλιτέχνες! Μπράβο Άλκηστις, είμαστε πολύ περήφανες για σένα! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου