Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Η ημέρα της Μητέρας, γιορτάζεται συνήθως τη δεύτερη Κυριακή του Μαίου και πάντα αποτελεί μια καλή ευκαιρία να τιμήσουμε την κάθε μανούλα. Αυτό ακριβώς σκεφτήκαμε με τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου και πραγματοποιήσαμε  τις ακόλουθες δράσεις.
Πρωινό - υποχρεωτικό τμήμα
Κάρτα με ευχές για τη μαμά ..........
............ κι ένα μικρό δώρο (μπρελόκ), σε πολύ ωραία συσκευασία,  για εκείνη που προσφέρει τοοοοσα.
 Προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα
Ζωγραφίσαμε τη μαμά ...με λέξεις!
Ομαδική εργασία. Κάθε παιδί χωριστά περιέγραφε τη μαμά του, έλεγε για ποιους λόγους την αγαπά, τι κάνει μαζί της.... Τα λόγια γράφτηκαν σε ροζ καρδούλα και με την αντίστοιχη φωτογραφία του παιδιού, το αποτέλεσμα ήταν ¨εκπληκτικό¨, σύμφωνα με μαρτυρίες των μαμάδων. 


Τα παιδιά συμπλήρωσαν στην ομαδική εργασία γλυκά- τρυφερά λογάκια και τα αφιέρωσαν στη μια και μοναδικη.....τη ΜΑΜΑ  τους! (Σε λατρεύω, Σ' αγαπάω, Μανούλα Χρόνια Πολλά...)

Λουλούδι σε γλαστράκι από γύψο...

....αλλά και κάρτα με μία ζωγραφιά και δυο λέξεις γραμμένες από τα χεράκια τους. Λέξεις τόσο μικρές ...μα....τόσο ουσιαστικές
 "Σ ΑΓΑΠΩ".


Παιχνίδι στόχου - αρίθμισης.
Πετούν 3 ξύλινα τουβλάκια και προσπαθούν να τα προσγειώσουν πάνω στις καρδιές, οι οποίες έχουν πάνω τους αριθμούς. Αν , δε, πετύχουν καρδιές με τον αριθμό 5 ,τότε είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!! Ποιος θα συγκεντρώσει 15 πόντους?
 ΜΑΝΑ, ΜΑΝΟΥΛΑ, ΜΑΜΑ.....Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου