Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και για να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Η μέρα αυτή στάθηκε η αφορμή να επισκεφτεί το σχολείο μας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κιλκίς.


Εκεί μας υποδέχτηκε ειδική παιδαγωγός. Ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο, εξήγησε τη διαδικασία δανεισμού βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, διάβασε στα παιδιά παραμύθι, έπαιξε μαζί τους, χόρεψε.


Τα παιδιά πέρασαν όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, τα παιδιά του Ολοήμερου τμήματος, δημιούργησαν το δικό τους "Βιβλιόδεντρο" ( ομαδική εργασία), που πάνω στον κορμό του, έγραψαν το σύνθημα 
"Αγαπώ το διάβασμα".


Τα παιδιά του κλασικού τμήματος,  κατασκεύασαν σελιδοδείκτες, για πιο απολαυστικό διάβασμα. Οι σελιδοδείκτες πλαστικοποιήθηκαν.


Η μεταφορά των παιδιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, έγινε με τη βοήθεια ορισμένων γονέων, που είχαν τη δυνατότητα και τη διάθεση να βοηθήσουν , για την ασφάλεια των παιδιών.
Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου